- ארוחות בוקר (26)
- הדרכת הורים (2)
- המלצות (65)
- חגים (55)
- כללי (57)
- מאפים (45)
- מנות ראשונות (59)
- מרקים (19)
- משקאות (4)
- מתוקים (118)
- סלטים (38)
- סרטוני וידאו (6)
- עיקריות (114)
- צילום מזון (25)
- צמחוני (68)
- תוספות (61)
זה הסיר מושלם לליל הסדר- קודם כל הוא טעים בטירוף ומרשים מאוד, ישר תקבלו קריאות התפעלות. שנית הוא מגוון וכל אחד יכול לבחור ירק אחר (או את כולם) והדבר השלישי, הוא הכי מחובר לזמן הזה שבו הטבע בשיאו והירוקים שמנמנים ופריכים.

השנה אנחנו עושים את סדר הפסח אצלנו עם המשפחה שלי וההורים של עודד. זה אומר שהבית צריך להיות כשר לפסח, לא רק הזזת החמץ מהמזווה/מקרר/מקפיא, אלא ממש ניקיון יסודי.
עכשיו, שלא תבינו אותי לא נכון…אני בעד ניקיונות. אבל אני יותר בעד לגייס את כל הילדים ״המתחזקים״ שלי שמאוד רוצים בית כשר לפסח לקחת חלק בנקיונות בצורה רצינית.
לא עוד, 15 דקות של השתתפות ואז פתאום הם נעלמים לחדר כי יש להם משהו ממש חשוב לעשות בפליי סטיישן אלא מעורבות רצינית, עם הסוף המתיש והמעייף.
הקלף שלי הפעם הוא שהרצון שלהם גדול משלי.
לא בטוחה שזה יצליח אבל תמיד טוב להציב מטרות הוריות!
בנתיים אני מתכננת את התפריט לליל הסדר ועושה נסיונות עבורכם…
לא היה למושג מה להכין לארוחת שישי, הפשרתי בשר טחון אבל בזה נגמרה לי התוכנית. אחרי ביקור בחנות הירקות האהובה עלי באזור (משק מועלם במושב מאור) נדלקתי על כל הירוקים שקראו בשמי לעשות איתם משהו. ככה אני אצל הירקן, הולכת ויודעת שמשהו שם בין הכרוביות והירוקים יצית את הרעיון לארוחה. סיר ממולאים, זו התוכנית. הפשלתי שרוולים והתמקדתי בגילגולים.
יצאתי לדרך מתוך רצון להעמיד סיר לשישי בערב וצילמתי סטורי של השלבים באינסטגרם, ככל שהתקדמתי בבישולים הבנתי שהולך להיות כאן משהו שהוא מעבר לארוחת שישי ומצאתי את המנה שאני רוצה להביא לכם לערב חג.
כמו ברוב המתכונים שאני כותבת לכם זה מתכון שהוא הבסיס לכל הממולאים שאני מכינה. בכל פעם אני משנה פה ושם אבל כולם יושבים על אותו בסיס.
אם זו הפעם הראשונה שלכם בהכנת ממולאים, תעקבו אחרי המתכון והכמויות אבל אם אתם כבר מיומנים, פשוט קחו מהסיר הזה השראה לסיר שלכם!!
אז שמחה להיות שוב איתכם בחגים, מקווה שיעבור עלינו בשקט ושתיגמר כבר שאגת הארי הזו!
גיוונים ונקודות שחשוב לשים לב אליהם:
– אפשר להשתמש בירקות נוספים כמו: עלי גפן טריים או כבושים (רק לשטוף היטב לפני השימוש), קישואים, עגבניות, פלפלים קטנים.
– לא ממליצה לשלב כרוב בסיר כזה כי הכרוב מאוד משתלט בטעם וגם זקוק ליותר זמן בישול- אם אוהבים כרוב ממולא, תכינו בסיר נפרד באותה השיטה.
– שלב הכיריים חשוב מאוד בממולאים. כשהנוזלים ברתיחה עדינה הם נכנסים לכל פינה בממולא ומרככים את האורז, אם תכניסו מייד לתנור יש חשש שחלק מהאורז שבמרכז הממולא ישאר קשה- וזה תמיד הכי מבאס.
– שלב ההשחמה ללא כיסוי גם מאוד חשוב- ראשית הוא הופך את הסיר מיפה למהמם, שנית קירמול הירקות משפיע על טעם המנה כולה.
– טיפ נוסף מארוחת השישי (משהו שלא עשיתי וחבל), אפשר גם לקרמל את הממולאים שיושבים בתחתית הסיר אם תעבירו אותו לכיריים לכמה דקות על להבה בינונית, אני אוהבת קירמולים כבר הבנתם לא?

סיר ממולאים אביבי- במיוחד לליל הסדר
חומרים לסיר גדול- 8-10 סועדים
3 כרישות שמנמנות
5 בצלים בינוניים
1 צרור עלי מנגולד
למילוי
1 ק״ג בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
3-4 שיני שום כתושות
1/2 כוס רוטב עגבניות חלק (Mutti Passata)
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
2 כוסות אורז יסמין/פרסי
1/2 1 כפות מלח דק
1 כפית פלפל שחור
1/2 1 כפיות בהרט
לפיזור מעל הממולאים
3 שיני שום פרוסות
1 פלפל ירוק חריף פרוס
2 כפות רכז רימונים (לא חובה)
2 כפות סילאן
2 כפות שמן זית
לרוטב
1/2 כוס רוטב עגבניות חלק (Mutti Passata)
600 מ״ל מים פושרים
מיץ מחצי לימון
1 כפית מלח
אופן ההכנה



בתאבון וחג רגוע לכולם
כל כך משמח שחזרת לפרסם !!! יוכן בקרוב