אשמח לדבר

דניה 052-6006067
matkonation@gmail.com

מג׳דרה אורז או בורגול

7 באפריל 2026 דניה ללא תגובות

אם יש מתכון שהולך איתי כבר יותר מ 10 שנים זו המג׳דרה הזו! היא נכנסה לחיי במהלך צילומים לספר ״בלדי- ארבע עונות בנצרת״ שצילמתי עם דוחול ספדי ומיכל וקסמן.

צילמתי את הספר הזה כי היה בו הגשמה של חלום- ללמוד לבשל ולצלם את המטבח הערבי גלילי. כשהתחלנו את הצילומים לא ידענו מי יוציא לאור את הספר ואם בכלל אקבל תשלום עבורו אבל בבטן ידעתי שאני צריכה לצלם אותו. צילמתי את הספר הזה כי רציתי לנסוע במשך שנה שלמה לנצרת לצלם, לבשל, לאכול ולבלות עם מיכל וקסמן ומשפחת ספדי בין הסירים והבישולים.

היום, 12 שנה אחרי ברור לי לגמרי כמה הוא העניק לי בחיים- חוץ מהמג׳דרה המטורפת.

ראשית, למדתי ממנו המון, כבשלנית ספגתי מדוחול ומשפחתו המון ידע על חומי גלם, שיטות בישול ובכלל על העיר נצרת.

שנית, התאהבתי בנצרת באנשים שחיים בה ובמטבח שלה.

והדבר הגדול שקרה בעקבות הספר הוא 10 שנים בהם הדרכתי סיורי אוכל בנצרת. מאות אנשים הגיעו לסיורי האוכל שהעברתי באזור העיר העתיקה, התאהבו באוכל ובעיר כמוני.

היום אני כבר לא מעבירה סיורים בעיר אבל נצרת, הספר בלדי והאוכל הערבי גלילי נמצאים אצלי במטבח כל הזמן. סלטים, ממולאים, תבשילים וקינוחים. אם יש לכם אפשרות לרכוש את הספר הזה הוא באמת מופלא וגם כל כך הרבה שנים אחרי אני מתרגשת לקרוא בו, לבשל ממנו ונהנת מהצילומים שעשיתי (שזה בכלל הישג מבחינתי לאהוב צילומים אחרי כל כך הרבה שנים).

בספר יש מתכון למג׳דרה שעבר אצלי קצת אבולוציה במהלך השנים ולמרות שיש במתכוניישן פוסט על הספר עם המתכון של דוחול אני מעלה מחדש את המתכון שלי שהוא טיפה אחר מבחינת שיטת ההכנה והתיבול.

מג׳דרה אורז/ בורגול

את המתכון הזה אני מכינה בערך אחת לשבועיים, זו ארוחת ערב מושלמת עם סלט ויוגורט יווני ואני תמיד מכינה כמות גדולה כי אני רוצה שישאר לי למחרת לקחת לעבודה. בכל פיקניק אני מתנדבת להביא מג׳דרה כי אפשר לאכול אותה חמה או בטמפ׳ החדר והיא תמיד טעימה. הילדים שלי למדו לאהוב אותה, זה לקח קצת זמן והתמדה אבל היום זה מאכל משפחתי קבוע אצלנו בבית.

חומרים ל-6-8 מנות

1 כוס עדשים שחורות (לא חומות, לא ירוקות)

1 ליטר מים

3-4 בצלים קצוצים

1/4 כוס שמן זית

1 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

2 כפיות מלח

1 כוס מים

1.5 כוסות אורז פרסי/ יסמין/ בסמטי

3 כוסות מים

אופן ההכנה

  1. שוטפים את העדשים ומעבירים לסיר עם 1 ליטר מים. מבשלים על להבה גבוהה כ-20 דקות
  2. בסיר המיועד למג׳דרה מטגנים בצל עד שהוא ממש שחום, הוא חייב לקבל קירמול. זה לוקח בערך 20 דקות. לא לחפף כאןזה סוד הטעם.
  3. כשהבצל ממש שחום מוסיפים לסיר את התבלינים ואז כוס מים רגילים.
  4. מבשלים כמה דקות עד שהמים מצטמצמים.
  5. מסננים את העדשים השחורות ומוסיפים לבצל ומערבבים.
  6. מוסיפים אורז ו3 כוסות מים. מערבבים ומביאים לרתיחה.
  7. מעבירים ללהבה נמוכה ומבשלים 15 דקות.

לסרטון הכנה- כנסו לאינסטגרם

 

הצגת פוסט זה באינסטגרם

 

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Matkonation‎‏ (@‏‎matkonation‎‏)‎‏

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עדיין רעבים? קבלו עוד רעיונות...

עוף ואורז בסיר אחד

אפונה וגזר

עוף צלוי- היום שאחרי

פאני פורי Pani puri

אורז מטוגן Fried Rice

בצלים ממולאים ברוטב רימונים

החריף הממכר מנצרת

ריזוטו- כתום ופטריות

אוניגירי- יותר פשוט ממה שחושבים